{ "title": "Maydanoz Ekimi", "image": "https://www.maydanoz.gen.tr/images/maydanoz-ekimi.jpg", "date": "19.01.2024 19:29:07", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Maydanoz Ekimi, Bitkiler çoğumuzun sevdiği ve beğenerek iştahla yediği bir besin kaynağıdır. Maydanozda bunlardan sadece biridir. Güzel kokusu ve tadıyla katılan yemeklerde damakta nefis bir lezzet bırakır. Öncelikle maydanoz ekiminde fide yetiştirme yapılmaktadır. Tohumlarının taze olmasına dikkat edilmelidir. Tükenmeyen bir köke sahiptir. Yıllarca yeniden üretilebilir. İnce ve narin bir bitkidir. Özenle bakılmalıdır.

Maydanozun da çeşitleri vardır. Mesela kıvırcık şekilde olan maydanoz tüketimde pek ilgi görmez. Pazar ve alışveriş merkezlerinde her zaman canlı, taze, koyu yeşil maydanoz tercih edilir. Maydanoz ekimini sıcak veya ılık iklimde her yerde yetiştirebilirsiniz. Tüm bitkilerin de sevdiği gibi maydanozun da en çok sevdiği şey güneş, su ve ilgidir. Ekim yapacağınız toprağın da bakımı önceden yapılmalıdır. Mesela toprağın üzerinde kurumuş otlar varsa temizlenmelidir. Toprak gübre katılarak yenilenmelidir. Buda maydanoz ekiminde size katkı sağlayacaktır ve daha güzel bir yetişme gözlemleyeceksiniz. Toprak bakımından seçici olmasa da bu öneriyi dikkate almanızı tavsiye ederim. Bu toprak canlandırma işlemini başka bitkilerde de ön aşama olarak yapabilirsiniz. Evinizin balkonunda da saksıda yetiştirebilirsiniz.

Maydanoz ekimi önce ve sonraki aşama
" } ] }