{ "title": "Maydanoz Kökü", "image": "https://www.maydanoz.gen.tr/images/maydanoz-koku.jpg", "date": "21.01.2024 02:53:27", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Maydanoz Kökü, son derece faydalı C vitamini deposudur. Maydanoz kökü birçok rahatsızlığı giderici antiseptik özelliği vardır. Özellikle adet sancılarında, karın ağrılarına, mide bulantıların da çok etkilidir. Aynı zamanda çok iyi bir iltihap söktürücü olarak bilinir. Maydanoz kökünü kaynatarak suyunu her sabah aç karnına içtiğinizde idrar yolu ile iltihap söktürür. Özellikle mesanede oluşan iltihaplar kadınları çok zor durumda bırakır. Bu nedenle maydanoz kökü içmeleri son derece faydalı olacaktır.

Maydanoz kökü, doğal bir potasyum, magnezyum, klorin, kükürt, sodyum kaynağı olduğundan vücudun dostudur. Aynı zamanda düzenli içildiğinde yağ yakmaya faydası vardır. Kilo verme de çok büyük etkisi olduğu söylenebilir. Maydanoz kökünü kaynatıp içmek, karaciğer ve akciğeri de temizleyerek kanı yeniler. Karaciğerinde yağlanma olanların çok fazla tüketmesi gereken maydanoz kökünü, günlük yaşamda da salatalar da maydanozu tüketmeleri gerekir.

Maydanoz kökünün antiseptik özelliği sayesinde doğal bir enerji kaynağıdır. Bu nedenle nezle ve gribe karşı korur. Ayrıca soğuk algınlığına da çok iyi gelir. İçeriğinde A vitamini ve C vitamini bulunur. Maydanoz 'un kökü kadar kendisi de çok önemli bir kaynaktır. Bir tutam maydanoz ağızda çiğnemek mide bulantılarına çok iyi gelir. Ayrıca arının soktuğu yere bir tutam maydanoz kökünü ezip üzerine sürdüğünüz zaman mikrobunu atmasını sağlar ve iltihaplanmasını büyük ölçüde engeller. Bir de maydanoz kökünü çorbalar da deneyin. Zayıflamada ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz.

Maydanoz kökü içeriğindeki özel vitaminler sayesinde diyetisyenlerin yağ yakmada en çok önerdikleri yeşillik olarak maydanoz kökü bilinir. Hem acıkmayı geciktirmesi hem de vücuttaki yağı enerjiye dönüştürmesi nedeni ile bol bol maydanoz kökü tüketilir. Ayrıca menopoza giren kadınların sabahları maydanoz kökü kaynatıp içmeleri, menopozun etkisini azaltmaya ve bu süreci rahat geçirmelerine olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda maydanoz kökünün demir içermesi sayesinde vücuttaki kanı temizler ve tazeler. Demir eksikliğine bağlı (Anemi) kansızlığa çok iyi gelir. Ayrıca ağız kokusuna çok iyi gelir. Nefesi tazeler ve içerindeki maydanoza rengini veren klorofin sayesinde kanı temizler ve yeni kan hücreleri için bir oluşum başlatır.

Maydanoz Kökü'nün Kürü
Maydanoz Kökü kürü Nasıl Yapılır?

Maydanoz Kökü, Bir demet maydanoz kökü' nü bir cezve'ye koyup, üzerine su doldurun. Daha sonra ocağın üzerine alıp yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra altının kapatıp soğumaya bırakın. Ilık tüketin.
" } ] }