Dereotlu ve maydanozlu omlet nasıl yapılır?

Taze yeşilliklerle zenginleştirilmiş, pratik ve besleyici bir kahvaltı alternatifi. Dereotu ve maydanozun aromasıyla nefis bir lezzet sunan bu omlet, güne enerjik başlamak isteyenler için ideal bir seçim.

19 Kasım 2025

Dereotlu ve Maydanozlu Omlet Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
  • İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (beyaz peynir veya kaşar)

Hazırlık Süresi: 5 dakika


Pişirme Süresi: 5-7 dakika

Yapılışı:

  • Yumurtaları bir kaseye kırın, üzerine sütü ekleyip çırpın.
  • Kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş peyniri ekleyip harmanlayın.
  • Tavayı orta ateşte ısıtın, yağı ekleyip yayın.
  • Hazırladığınız karışımı tavaya dökün, kısık ateşte pişirin.
  • Altı hafifçe kızardığında, bir spatula yardımıyla omleti katlayın veya ters çevirip diğer tarafını pişirin.
  • İki tarafı da altın rengi olunca, servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Dereotu ve maydanozu taze kullanmak lezzetini artırır.
  • Omleti yumuşak kalması için fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • İsterseniz domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Maydanoz Üretimi
Maydanoz Üretimi
Güncel
Maydanoz Nasıl Ekilir
Maydanoz Nasıl Ekilir
;